Hur ersätter jag socker?

Hur ersätter jag socker? Jag vill inte använda vanligt socker, men inte heller något konstgjort sötningsmedel. Vad kan man använda i stället till exempelvis ugnsbakade...

Hur ersätter jag socker?

Jag vill inte använda vanligt socker, men inte heller något konstgjort sötningsmedel. Vad kan man använda i stället till exempelvis ugnsbakade äpplen? Kan lönnsirap vara bra?
Elisa

Svar:

Lönnsirap är ett alternativ till vanligt socker. Den framställs från saven från rödlönn eller sockerlönn.
Andra förslag är att söta med agavesirap, honung eller råsocker. Sirap och råsocker ger lika mycket energi som socker men innehåller en del mineraler som det vita sockret inte gör.
Att använda torkad frukt är ett annat sätt att öka sötman. Till ugnsbakade äpplen är det till exempel gott att strö på dadlar och kanske lite kokosflingor också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top