Abborre med knaprig panering

Du behöver 350 g abborre 1 st ägg 1.5 dl ströbröd glutenfritt 1 dl riven ost 0.5 tsk salt 1 krm pepparmix eller svartpeppar smör...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 350 g abborre
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd glutenfritt
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm pepparmix eller svartpeppar
  • smör eller margarin

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna hastigt och låt dem rinna av. Slå upp ägget i en djup tallrik och vispa det lätt.

2
Blanda ströbröd, ost, salt och pepparmix i en djup tallrik, eller använd en plastpåse.

3
Doppa fisken först i ägget, sedan i paneringen. Lägg filéerna en stund på en tallrik och låt paneringen stelna.

4
Stek i matfett på medelvärme tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.


Kommentar:
Det här receptet är glutenfritt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top