Ädelfylld kycklingfilé

Du behöver 1 kycklingfilé, ca 150 g 1 liten bit ädelost, 15 g 1 msk smör eller margarin 4 msk vatten 1 msk soja 1...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 kycklingfilé, ca 150 g
  • 1 liten bit ädelost, 15 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 msk vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk kycklingfond eller kalvfond
  • 1-2 msk mellangrädde
  • Tillbehör:
  • jasminris
  • frysta sockerärter

Gör så här

Lyft på den naturliga fliken på kycklingfilén och lägg ädelosten där. Fäst med en tandpetare på sned så går det bra att vända kycklingfilén. Stek filén på medelvärme runt om några minuter. Tillsätt vatten, soja och fond. Lägg på ett lock och låt puttra cirka 15 minuter. Späd med lite grädde eller mera vatten. Spola riset i kallt vatten och koka det medan kycklingen blir färdig. Koka sockerärterna bara ett par minuter i lättsaltat vatten i en kastrull, eller enklast i en liten skål i mikrougnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top