Akvavitmarinerad strömming

Du behöver 600-800 g strömmingsfilé 2 msk kryddat brännvin, t ex med fänkål eller johannesört 2 msk salt 2 msk strösocker nymalen vitpeppar ca 1...


4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g strömmingsfilé
  • 2 msk kryddat brännvin, t ex med
  • fänkål eller johannesört
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • nymalen vitpeppar
  • ca 1 dl grovt rågmjöl
  • smör att steka i

Gör så här

1
Fläk filéerna och droppa brännvin på köttytorna. Strö på det mesta av salt och socker, vrid peppar över. Vik ihop fiskarna igen och fördela resten av salt och socker på skinnsidorna, peppra lite och låt ligga kallt att dra åt sig smak åtminstone någon timme.

2
Vänd strömmingarna i rågmjöl och stek dem gyllene i smör på medelvärme.

3
Servera till (färsk) potatis och en klick smör eller crème fraîche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top