Anna-Gretas spätta

Du behöver 300-400 g färsk eller djupfryst rödspättafilé ca 50 g färskost med vitlök och/eller örtkrydda, t ex Buko 1/2-1 tsk salt svartpeppar ca 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 300-400 g färsk eller djupfryst rödspättafilé
  • ca 50 g färskost med vitlök och/eller örtkrydda, t ex Buko
  • 1/2-1 tsk salt
  • svartpeppar
  • ca 1 msk ströbröd
  • 1-2 dl fiskbuljong eller vitt vin
  • finhackad persilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Tina fryst fisk. Fördela osten och lite salt på filéerna, vik ihop dem på tvären och placera i en lätt smord, ugnssäker form. Strö på salt och vrid över lite peppar. Sikta ströbröd över. Häll buljong eller vin runt om, inte på. Nu ska fisken stå ca 15 minuter i ugnen och bli lätt gratinerad på ytan, samtidigt som den blir kokt underifrån.

2
Servera med smörfräst bladspenat, tomater och kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top