Läsar-recept

Anna-Stinas Jordgubbstårta

Du behöver Mördeg: 2 dl vetemjöl 0.75 dl strösocker 1 st äggula 100 g margarin Vaniljkräm: 2 msk strösocker 1.5 msk vanillinsocker 2 dl kaffegrädde...


8 portioner

Du behöver

Mördeg:

2 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
1 st äggula
100 g margarin

Vaniljkräm:

2 msk strösocker
1.5 msk vanillinsocker
2 dl kaffegrädde eller mjölk och grädde blandat
1 st ägg
2 st äggulor

Fyllning:

1.5 l jordgubbar
2.5 msk vinbärsgelé svart

Gör så här

1
Hacka samman mjöl, socker, äggula och margarin till en deg eller kör den i en matberedare. Låt degen vila kallt cirka en timme.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Klä insidan av en tårtform, 24 cm diameter, med degen. Den ska gå 2-3 cm upp på kanten. Tryck dit en folieremsa och grädda den i 10 minuter.

4
Vispa ihop ingredienserna till vaniljkrämen och häll den över den halvgräddade degen. Grädda den sedan ytterligare 10-15 minuter.Tag ut formen när krämen stelnat. Låt tårtbottnen svalna något.

5
Täck tårtan med hela och/eller halva jordgubbar. Smält vinbärsgelé i en kastrull eller i en kopp i mikrovågsugnen. Glasera jordgubbarna med geléet.

6
Servera tårtan ljummen med vispad grädde och eventuellt strösocker.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top