Annelundsbullar

Du behöver På kvällen: 7.5 dl vatten 3 dl vetekross 2 dl russin 1.5 dl linfrö 1 dl vetekli Nästa morgon: 4 dl vatten 75...


30 portioner

Du behöver

På kvällen:

7.5 dl vatten
3 dl vetekross
2 dl russin
1.5 dl linfrö
1 dl vetekli

Nästa morgon:

4 dl vatten
75 g jäst
2 dl äppelmos (eller 3 dl rårivet äpple)
2 tsk salt
2 l vetemjöl special

Gör så här

1
På kvällen: Värm vattnet till cirka 80 grader och blanda med vetekross, russin, linfrö och kli i kastrullen. Låt allt få stå och svälla under natten med en handduk över.

2
Nästa morgon: Ljumma vattnet (37 grader) och rör ut jästen. Tillsätt den skållade blandningen, äppelmos, salt och mjöl, den minsta mängden till att börja med. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa 40 minuter.

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i tre delar, rulla ut till längder och skär tio bitar av varje som formas till bullar. Låt dem jäsa på plåten 30 minuter.

5
Grädda bullarna cirka 12 minuter och låt dem svalna inlindade i en bakduk.


Kommentar:
Receptet kommer från Bakstugan i När på Gotland. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top