Ansjovismousse

Du behöver 3 dl vispgrädde 1 dl mellangrädde 5 st gelatinblad 1 dl kesella Gourmet 2 msk schalottenlök hackad 2 msk hackad gräslök vitpeppar nymalen...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mellangrädde
  • 5 st gelatinblad
  • 1 dl kesella Gourmet
  • 2 msk schalottenlök hackad
  • 2 msk hackad gräslök
  • vitpeppar nymalen
  • 1 st ansjovisfiléer

Gör så här

1
Blanda gräddsorterna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och lös dem i cirka 1 dl kokhet grädde.

2
Vispa grädden till fast skum. Vänd ihop den med kesellan och blanda i hackad schalottenlök och gräslök. Krydda med nymalen vitpeppar och rör ner hackade ansjovisfiléer. Häll upp blandningen i fyra portionsformar och ställ dem kallt tills moussen stelnat.

3
Servera moussen i sin form eller skeda upp den på fat, gärna på en salladsbädd. Garnera med en klick laxrom, eller annan rom, och en hårdkokt ägghalva. Rostat mörkt fullkornsbröd är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top