Äppelbiff med bacon

Du behöver 1 dl ströbröd 1 dl vatten 500 g köttfärs 2 ägg 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar Fyllning: 1 paket bacon 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Fyllning:
  • 1 paket bacon
  • 1 äpple
  • 5 cm purjolök

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla 2-3 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt.

2
Dela baconskivorna i fyra bitar och stek dem på båda sidor. Halvera äpplet, kärna ur och skär i skivor. Strimla purjolöken.

3
Dela upp färsen i 16 delar. Platta ut hälften av dem till 1/2 cm tjocka biffar och fördela bacon, äppelskivor och purjolök på dem. Platta ut de återstående åtta köttfärsdelarna och lägg på som ett lock. Nyp till runt kanterna.

4
Stek biffarna i lite smör på medelstark värme.

5
Servera med nykokt färskpotatis i skivor med gräddfil smaksatt med senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top