Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 500 g köttfärs
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm mald vitpeppar
- Fyllning:
- 1 paket bacon
- 1 äpple
- 5 cm purjolök
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla 2-3 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt.
2
Dela baconskivorna i fyra bitar och stek dem på båda sidor. Halvera äpplet, kärna ur och skär i skivor. Strimla purjolöken.
3
Dela upp färsen i 16 delar. Platta ut hälften av dem till 1/2 cm tjocka biffar och fördela bacon, äppelskivor och purjolök på dem. Platta ut de återstående åtta köttfärsdelarna och lägg på som ett lock. Nyp till runt kanterna.
4
Stek biffarna i lite smör på medelstark värme.
5
Servera med nykokt färskpotatis i skivor med gräddfil smaksatt med senap.