Äppelchutney

Du behöver 1 kg äpplen syrliga 6 st gula lökar 6 st aprikoser torkade 4 st vitlöksklyftor Lag: 3 dl äppelcidervinäger 1.5 st citron saften...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg äpplen syrliga
  • 6 st gula lökar
  • 6 st aprikoser torkade
  • 4 st vitlöksklyftor

Lag:

3 dl äppelcidervinäger
1.5 st citron saften av
5 dl råsocker
1 msk senapsfrö
1 msk malen ingefära eller 1 bit riven
2 tsk mald koriander
2 tsk kummin mald
2 tsk gurkmeja mald
2 tsk kardemumma mald
2 tsk salt
cayennepeppar en aning
pepparfrukt utan kärnor

Gör så här

1
Börja med att blanda alla ingredienserna till lagen och koka, utan lock, i cirka 10 minuter. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva löken tunt. Hacka aprikoser och vitlöksklyftor fint.

2
Lägg frukten och löken i lagen och koka sakta vidare, utan lock, i cirka 40 minuter tills allt har mjuknat. Låt svalna.

3
Häll upp chutneyn på rena glasburkar och sätt på lock. Hållbar flera månader om du förvarar burkarna i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top