Äppelsorbet

Du behöver 5 dl äppelmos med bitar 2 1/2 dl strösocker 3/4 tsk kanel 1 liter Onaka eller vanlig filmjölk Gör så här 1 Blanda...


10 portioner

Du behöver

  • 5 dl äppelmos med bitar
    2 1/2 dl strösocker
    3/4 tsk kanel
    1 liter Onaka eller vanlig filmjölk

Gör så här

1
Blanda allt i en glassmaskin och låt den röra tills smeten fryst till en slät massa. Utan glassmaskin blandar man ingredienserna i en rostfri bunke.

2
Råvarorna ska vara så kalla som möjligt i utgångsläget. Sätt bunken i frysen och vispa upp massan någon gång varje timme. Skrapa ner från kanten och (el)vispa så att det inte blir “isnålar” i glassen. Sedan kan glassen förvaras i en form i frysen. Ta ut glassen och sätt den i kylskåpet minst 30 minuter före servering.

3
Denna glassorbet är hårdare än köpeglass. Skopa upp i dessertglas och garnera med lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top