Du behöver
- 1 kg tjockskuret revbensspjäll
Marinad:
2 msk honung
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Äpplen:
4 syrliga äpplen i klyftor
1 liten gul lök, finhackad
2 msk brun farin
1 tsk osötad senap
Gör så här
1
Skär spjället i skivor längs med benen: en skiva med ben, nästa skiva av köttet mellan benen osv. Blanda honung, ingefära, salt och peppar. Ljumma en aning i mikron om så behövs, och pensla spjällskivorna. Grilla dem högt upp i ugnen 20-25 minuter. De får vändas några gånger under tiden.
2
Mikra äpplen och lök 5 minuter med en bottenskyla av vatten under lock. Mosa, blanda med farin och senap och klicka på spjällen vid servering.
3
Serveras med couscous.
Enklaste sättet att skära tunna skivor: Skär först bort hela benraden genom att låta kniven glida längs med benen. Då får du två delar: ett tjockt spjäll utan ben att skära i centimetertunna skivor och ett tunnskuret spjäll, där alla benen sitter tillsammans att grilla helt. Detta för att hålla stektiden kort, skivor med ben tar längre tid.