Äppelspjäll

Du behöver 1 kg tjockskuret revbensspjäll Marinad: 2 msk honung 1/2 tsk malen ingefära 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Äpplen: 4 syrliga äpplen i...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
    Marinad:
    2 msk honung
    1/2 tsk malen ingefära
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    Äpplen:
    4 syrliga äpplen i klyftor
    1 liten gul lök, finhackad
    2 msk brun farin
    1 tsk osötad senap

Gör så här

1
Skär spjället i skivor längs med benen: en skiva med ben, nästa skiva av köttet mellan benen osv. Blanda honung, ingefära, salt och peppar. Ljumma en aning i mikron om så behövs, och pensla spjällskivorna. Grilla dem högt upp i ugnen 20-25 minuter. De får vändas några gånger under tiden.

2
Mikra äpplen och lök 5 minuter med en bottenskyla av vatten under lock. Mosa, blanda med farin och senap och klicka på spjällen vid servering.

3
Serveras med couscous.


Kommentar:
Enklaste sättet att skära tunna skivor: Skär först bort hela benraden genom att låta kniven glida längs med benen. Då får du två delar: ett tjockt spjäll utan ben att skära i centimetertunna skivor och ett tunnskuret spjäll, där alla benen sitter tillsammans att grilla helt. Detta för att hålla stektiden kort, skivor med ben tar längre tid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top