Ärtsoppa verde

Du behöver 1 st potatis stor 1 st purjolök liten 1 st äpple litet syrligt 1.5 msk smör 0.5 tsk curry 3 dl vatten 1.5...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st potatis stor
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st äpple litet syrligt
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond från flaska
  • 2.5 dl ärter djupfrysta
  • ost ca 1 dl riven med fart i

Gör så här

1
Skär potatisen i tärningar. Skär purjon i skivor.

2
Skär det skalade och urkärnade äpplet i bitar. Fräs alltsammans i smöret tillsammans med curryn. Häll på vattnet och smaka av med fonden.

3
Låt koka ca 10 minuter eller tills allt är mjukt. Låt ärterna koka med mot slutet.

4
Strö över osten och bjud ett gott bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top