Du behöver
- 2 msk jungfruolja
- 1 msk balsamvinäger
- 3 msk majonnäs
- salt
- svartpeppar
- 2 dl kokta linser (finns på burk eller torkade att koka själv)
- 3 mogna avokador
- saft av en halv pressad citron
- 400 g stora räkor med skal
- 1 sallatshuvud, gärna escarole
- 1 papaya
- några kvistar koriander eller slätbladig persilja
Gör så här
1
Blanda en dressing av olja, vinäger, majonnäs och lite salt och peppar. Häll dressingen över linserna och låt det hela dra någon halvtimme.
2
Skala och kärna ur avokadorna och häll citronsaft över så att de inte mörknar. Skala räkorna.
3
Skölj och torka sallaten. Lägg sallatsblad och någon skiva papaya dekorativt på assietter.
4
Skär avokadorna i halvor och därefter i skivor tvärsöver. Varva skivorna med linser och någon ituklippt räka på sallaten.
5
Lägg räkor överst och dekorera med slätbladig persilja eller korianderblad.
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.