Avokadosallad från Påskön

Du behöver 2 msk jungfruolja 1 msk balsamvinäger 3 msk majonnäs salt svartpeppar 2 dl kokta linser (finns på burk eller torkade att koka själv)...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk jungfruolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl kokta linser (finns på burk eller torkade att koka själv)
  • 3 mogna avokador
  • saft av en halv pressad citron
  • 400 g stora räkor med skal
  • 1 sallatshuvud, gärna escarole
  • 1 papaya
  • några kvistar koriander eller slätbladig persilja

Gör så här

1
Blanda en dressing av olja, vinäger, majonnäs och lite salt och peppar. Häll dressingen över linserna och låt det hela dra någon halvtimme.

2
Skala och kärna ur avokadorna och häll citronsaft över så att de inte mörknar. Skala räkorna.

3
Skölj och torka sallaten. Lägg sallatsblad och någon skiva papaya dekorativt på assietter.

4
Skär avokadorna i halvor och därefter i skivor tvärsöver. Varva skivorna med linser och någon ituklippt räka på sallaten.

5
Lägg räkor överst och dekorera med slätbladig persilja eller korianderblad.


Kommentar:
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top