Du behöver
- 1 kg gröna tomater
1/2 kg strösocker
rivet skal av 2-3 citroner
20 g hel, torkad ingefära
1 krm natriumbensoat
1/2 dl vatten
Gör så här
1
Skär tomaterna i “stora sockerbitar” och lägg ner tillsammans med det övriga i en 5-liters gryta. Gör ett snabbt uppkok med locket på.
2
Koka sedan långsamt utan lock tills marmeladen verkar lagom mosig och tjock, cirka 1 1/2 timme. Rör i grytan då och då.
3
För att se om marmeladen är färdig – sätt in en kaffekopp med lite marmelad i kylen en kvart. Då ser du om marmeladen fått lagom konsistens.
4
Ta då av grytan från plattan och rör ut natriumbensoaten med lite marmelad i en kopp. Rör ner detta i grytan och blanda väl. Det blir lite bitar av tomaterna kvar i marmeladen. Fyll marmeladen på varma burkar.