Bäckdalens tomatmarmelad

Du behöver 1 kg gröna tomater 1/2 kg strösocker rivet skal av 2-3 citroner 20 g hel, torkad ingefära 1 krm natriumbensoat 1/2 dl vatten...


3 portioner

Du behöver

  • 1 kg gröna tomater
    1/2 kg strösocker
    rivet skal av 2-3 citroner
    20 g hel, torkad ingefära
    1 krm natriumbensoat
    1/2 dl vatten

Gör så här

1
Skär tomaterna i “stora sockerbitar” och lägg ner tillsammans med det övriga i en 5-liters gryta. Gör ett snabbt uppkok med locket på.

2
Koka sedan långsamt utan lock tills marmeladen verkar lagom mosig och tjock, cirka 1 1/2 timme. Rör i grytan då och då.

3
För att se om marmeladen är färdig – sätt in en kaffekopp med lite marmelad i kylen en kvart. Då ser du om marmeladen fått lagom konsistens.

4
Ta då av grytan från plattan och rör ut natriumbensoaten med lite marmelad i en kopp. Rör ner detta i grytan och blanda väl. Det blir lite bitar av tomaterna kvar i marmeladen. Fyll marmeladen på varma burkar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top