Baguetter med rosmarin

Du behöver 1 pkt jäst 50 g 2 tsk salt 5 dl vatten fingervarmt 1 msk olja 13.5 dl vetemjöl olivolja till pensling 3 msk...


3 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 1 msk olja
  • 13.5 dl vetemjöl
  • olivolja till pensling
  • 3 msk rosmarin
  • gourmetsalt

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och oljan. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa en timme under bakduk.

2
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på bakbord och dra försiktigt i den så att den blir lång. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö på rosmarin och gourmetsalt.

3
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg.


Kommentar:
Malin Landqvist & Lotta Seipel drev krogen Format på Skeppsholmen i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top