Du behöver
- 1 pkt jäst 50 g
- 2 tsk salt
- 5 dl vatten fingervarmt
- 1 msk olja
- 13.5 dl vetemjöl
- olivolja till pensling
- 3 msk rosmarin
- gourmetsalt
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och oljan. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa en timme under bakduk.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på bakbord och dra försiktigt i den så att den blir lång. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö på rosmarin och gourmetsalt.
3
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg.
Malin Landqvist & Lotta Seipel drev krogen Format på Skeppsholmen i Stockholm.