Bakad potatis med ansjovis

Du behöver 6 st bakpotatis jämnstora Sås: 3 dl gräddfil 1 msk fransk senap 1 krm svartpeppar nymald 2 msk kapris hackad 2 msk gräslök...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st bakpotatis jämnstora

Sås:

3 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 krm svartpeppar nymald
2 msk kapris hackad
2 msk gräslök finhackad
2 msk rödlök finhackad
2 st hårdkokta ägg
1 st ansjovisfiléer (125 g)

Gör så här

1
Beräkna 1-2 potatisar per portion beroende på storlek. Borsta potatisarna väl och stick hål i varje potatis med en grov sticka så att de inte exploderar under bakningen. Medelstora potatisar blir färdiga på cirka 45 minuter i 200 grader medan större tar cirka en timme.

2
Under tiden potatisen bakas kan du göra fyllningen. Blanda gräddfil, senap, peppar, kapris och lök. Rör därefter försiktigt ner hackade ägg och ansjovis klippt i mindre bitar.

3
Servera med en blandad grönsallad med oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top