Du behöver
- 4-8 bakpotatisar
1 förpackning (ca 140 g) bacon
1 ask (125 g) bakad leverpastej
ca 10 cm purjolök
1/2-2 vitlöksklyftor
1/2 kryddmått kajennpeppar
2 krm grovmalen svartpeppar
Tillbehör:
smörgås- eller saltgurka
pickles
Gör så här
1
Borsta potatisarna väl. Stick i skalet, eller gör ett kryss, annars är det risk att potatisarna exploderar.
2
Lägg potatisarna mitt i ugnen på gallret. Tillaga dem i 200 graders ugnsvärme cirka 1 timme, lite beroende på potatisarnas storlek.
3
Klipp ner baconskivorna i strimlor i het stekpanna. Stek bitarna knapriga. Dra stekpannan från värmen och låt kallna.
4
Rör pastejen med baconbitarna och de strimlade löksorterna. Smaka av med kajenn- och svartpeppar.