Du behöver
- 1 kg fläskkarré med ben
- smör
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 1 tsk kardemumma malen
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st grönsaksjuice flaska
- 1 st aprikospuré (barnmat)
- 2 dl crème fraîche
- kajennpeppar ev. 1 tsk
- salt ev.
- 2.5 st banan
Att äta till:
ris eller pressad potatis
sallad melon och gurka
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, cirka 2×2 cm. Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Tillsätt juice och aprikospuré. Låt grytan koka försiktigt tills köttet är mört, cirka 30 minuter.
2
Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar som ger rätten härligt stark smak. Salta eventuellt.
3
Lägg i de skivade bananerna strax före serveringen eller servera dem till. Ris eller pressad potatis hör också till, plus en sallad där melonen passar bra till grytans heta smak.
Med det här receptet vann Christina andra pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.