Barbros karrégryta

Du behöver 1 kg fläskkarré med ben smör 1 tsk kanel 1 tsk ingefära 1 tsk paprikapulver 1 tsk curry 1 tsk kardemumma malen 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré med ben
  • smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st grönsaksjuice flaska
  • 1 st aprikospuré (barnmat)
  • 2 dl crème fraîche
  • kajennpeppar ev. 1 tsk
  • salt ev.
  • 2.5 st banan

Att äta till:

ris eller pressad potatis
sallad melon och gurka

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, cirka 2×2 cm. Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Tillsätt juice och aprikospuré. Låt grytan koka försiktigt tills köttet är mört, cirka 30 minuter.

2
Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar som ger rätten härligt stark smak. Salta eventuellt.

3
Lägg i de skivade bananerna strax före serveringen eller servera dem till. Ris eller pressad potatis hör också till, plus en sallad där melonen passar bra till grytans heta smak.


Kommentar:
Med det här receptet vann Christina andra pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top