Du behöver
- 2 1/4 dl mjölk
- 1 krm salt
- 1/2 krm malen vitpeppar
- 1/2 dl mannagryn
- 2-3 msk strimlad färsk basilika
- 1 äggula
- Till kokning:
- vatten
- salt
Gör så här
1
Koka upp mjölken med salt och peppar under omrörning. Vispa i grynen och rör om medan den stadiga gröten sjuder på svag värme 5 minuter. Dra kastrullen från plattan och låt svalna.
2
Blanda i strimlad basilika och ägg, rör om väl.
3
Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt. Klicka ner mannagrynssmet teskedsvis i nätt och jämnt sjudande vatten. Låt klimparna sjuda sakta 4-5 minuter, ta upp med hålslev. Täck med plastfolie om bollarna ska vänta.
4
Basilika kan bytas mot slätbladig persilja, körvel, färsk koriander eller annat.