Basilikabollar till soppa

Du behöver 2 1/4 dl mjölk 1 krm salt 1/2 krm malen vitpeppar 1/2 dl mannagryn 2-3 msk strimlad färsk basilika 1 äggula Till kokning:...


2 portioner

Du behöver

  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm malen vitpeppar
  • 1/2 dl mannagryn
  • 2-3 msk strimlad färsk basilika
  • 1 äggula
  • Till kokning:
  • vatten
  • salt

Gör så här

1
Koka upp mjölken med salt och peppar under omrörning. Vispa i grynen och rör om medan den stadiga gröten sjuder på svag värme 5 minuter. Dra kastrullen från plattan och låt svalna.

2
Blanda i strimlad basilika och ägg, rör om väl.

3
Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt. Klicka ner mannagrynssmet teskedsvis i nätt och jämnt sjudande vatten. Låt klimparna sjuda sakta 4-5 minuter, ta upp med hålslev. Täck med plastfolie om bollarna ska vänta.

4
Basilika kan bytas mot slätbladig persilja, körvel, färsk koriander eller annat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top