Biff à la Lindström

Du behöver 250 g nötfärs 1 kokt, riven potatis 1/2 ägg 1 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1/2 dl finhackade rödbetor 2...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 1 kokt, riven potatis
  • 1/2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl finhackade rödbetor
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk kapris

Gör så här

1
Blanda färsen med potatis, ägg och mjölk. Tillsätt kryddor och grönsaker.

2
Forma färsen till fyra biffar och stek dem på medelvärme cirka 3 minuter på var sida. Vispa eventuellt ur pannan med lite vatten för att få steksky.

3
Servera med nykokt potatis och färdig crème fraîche med örter.

4
Varför inte också rosésallat för att matcha biffen, både smakmässigt och färgmässigt?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top