Du behöver
- 4.5 dl gnocchi
- 2 st lökar grovhackade gula
- 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
- matolja ca 1 msk
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar från kvarn
- 1 tsk paprikapulver
- 1 pkt krossade tomater (500 g)
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk stött kummin
- 1 st paprika liten hackad grön
Gör så här
1
Koka pastan – se tid på paketet.
2
Fräs lök- och vitlökshack i matfett i en stor plastbelagd kastrull. Tillsätt färsen och låt den fräsa med löken. Strö över salt, svartpeppar och paprikapulver. Häll på krossade tomater. Tillsätt buljongtärning, vatten, tomatpuré och kummin och koka det hela cirka 15 minuter. Rör i och hetta upp den kokta, avrunna pastan. Strö över hackad paprika och servera direkt, gärna med brytbröd.