Birgittas gulaschsoppa

Du behöver 4.5 dl gnocchi 2 st lökar grovhackade gula 1.5 st vitlöksklyftor finhackade matolja ca 1 msk 500 g nötfärs 1 tsk salt 1.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl gnocchi
  • 2 st lökar grovhackade gula
  • 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • matolja ca 1 msk
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 pkt krossade tomater (500 g)
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk stött kummin
  • 1 st paprika liten hackad grön

Gör så här

1
Koka pastan – se tid på paketet.

2
Fräs lök- och vitlökshack i matfett i en stor plastbelagd kastrull. Tillsätt färsen och låt den fräsa med löken. Strö över salt, svartpeppar och paprikapulver. Häll på krossade tomater. Tillsätt buljongtärning, vatten, tomatpuré och kummin och koka det hela cirka 15 minuter. Rör i och hetta upp den kokta, avrunna pastan. Strö över hackad paprika och servera direkt, gärna med brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top