Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud, ca 1 kg
Sås:
4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
2 msk crème fraîche
1 msk tomatpuré
1 burk salladskrabba
rosépeppar
Gör så här
1
Dela blomkålen i rejäla buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Sila av vattnet, men lägg på locket igen så att kålen håller sig varm. Den mjuknar något under tiden den står.
2
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt salt och peppar. Rör ner crème fraîche. Tillsätt tomatpuré och krabba. Värm upp, men låt inte såsen koka. Späd med aningen mer mjölk om såsen blir för tjock.
3
Lägg kålen på ett fat, skeda såsen över och strö på rikligt med grovkrossad rosépeppar. Servera dillkokta potatisar till.