Böckling med ostomelett i ugn

Du behöver 6 kalla kokta potatisar (eller ca 2 dl tärnad, fryst potatis) 1/2 purjolök 1 msk smör 4 dl kall mjölk 3 ägg 1...


4 portioner

Du behöver

  • 6 kalla kokta potatisar (eller ca 2 dl tärnad, fryst potatis)
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör
  • 4 dl kall mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl riven, väl lagrad (dansk) ost
  • 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar
  • ytterligare 2 msk riven ost
  • böckling (eller annan rökt fisk) efter behov

Gör så här

1
Tärna potatisen, finstrimla purjon. Fräs bägge sorter mjuka i hälften av smöret på medelvärme eller i mikron. Använd resten av smörklicken att smörja en liten långpanna eller ugnsform (ca 20×30 cm) med.

2
Strö potatis och purjo i formen, vispa raskt hop mjölk, ägg, ost, salt och peppar och häll det över. Grädda ca 20 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Strö så på resten av osten och grädda färdigt i ugnens övre del ytterligare omkring 5 minuter, tills omeletten stannat helt.

3
Den totala ostmängden är ca 50 g. Böckling eller annan rökt fisk smakar fint till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top