Du behöver
- 6 kalla kokta potatisar (eller ca 2 dl tärnad, fryst potatis)
- 1/2 purjolök
- 1 msk smör
- 4 dl kall mjölk
- 3 ägg
- 1 dl riven, väl lagrad (dansk) ost
- 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar
- ytterligare 2 msk riven ost
- böckling (eller annan rökt fisk) efter behov
Gör så här
1
Tärna potatisen, finstrimla purjon. Fräs bägge sorter mjuka i hälften av smöret på medelvärme eller i mikron. Använd resten av smörklicken att smörja en liten långpanna eller ugnsform (ca 20×30 cm) med.
2
Strö potatis och purjo i formen, vispa raskt hop mjölk, ägg, ost, salt och peppar och häll det över. Grädda ca 20 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Strö så på resten av osten och grädda färdigt i ugnens övre del ytterligare omkring 5 minuter, tills omeletten stannat helt.
3
Den totala ostmängden är ca 50 g. Böckling eller annan rökt fisk smakar fint till.