Bröd med kornmjöl och honung

Du behöver 4 dl mjölk 0.5 dl honung 2 dl kornmjöl 4 dl vetemjöl 1 tsk salt 4 tsk bakpulver Till formen: olja ströbröd Gör...


1 portion

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl honung
  • 2 dl kornmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver

Till formen:

olja
ströbröd

Gör så här

1
Blanda mjölk och honung. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en slät, lite kladdig deg och fördela den i en smord och bröad form (2-

2
liters). Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 50 minuter. Känn med sticka att brödet är torrt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top