Caviar provençale

Du behöver 3 auberginer, ca 1 1/2 kg 2-3 pressade vitlöksklyftor drygt 1/2 dl olivolja pressad saft av 1 citron 1/2 tsk salt 1 krm...


5 portioner

Du behöver

  • 3 auberginer, ca 1 1/2 kg
    2-3 pressade vitlöksklyftor
    drygt 1/2 dl olivolja
    pressad saft av 1 citron
    1/2 tsk salt
    1 krm nymald svartpeppar
    1 msk hackad rödlök
    2 msk hackad basilika och/eller persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Klyv auberginerna på längden och baka halvorna på galler i ugnen 45-50 minuter. Gröp innanmätet ur skalen och kör det i mixer eller matberedare med vitlök till puré. Tillsätt oljan, lite i taget under tiden. Flytta över röran i en skål och smaka av med citron, salt och peppar. Blanda i lite av rödlök och kryddgrönt. Strö över resten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top