Champinjonpanna med kyckling

Du behöver 4 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1-2 purjolökar 200 g stora champinjoner 400 g kycklingfilé 2 msk smör/margarin salt 1 dl vatten 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1-2 purjolökar
  • 200 g stora champinjoner
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk smör/margarin
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 2 dl matlagningsgrädde,15 %
  • 2 äggulor
  • 1 msk finklippt gräslök
  • nymalen vitpeppar
  • nypressad citronsaft
  • worcestershiresås
  • 100 g sockerärter, färska/frysta

Gör så här

Grovhacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Skiva purjon i 1 cm breda bitar. Halvera svampen. Dela varje filé i 8 bitar. Stek dem guldbruna i matfett. Salta. Tillsätt vitlök, paprika och purjo som får fräsa med en stund. Fräs svampen i en panna vid sidan om. Tillsätt vatten och fond till pannan med kött och låt det nästan koka in. Vispa ihop grädde, gulor och gräslök. Smaksätt med peppar, citronsaft och worcestershiresås. Häll blandningen över kött och grönsaker och låt allt bli varmt. Koka upp sockerärterna och servera dem, svamp och ris till rätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top