Du behöver
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1-2 purjolökar
- 200 g stora champinjoner
- 400 g kycklingfilé
- 2 msk smör/margarin
- salt
- 1 dl vatten
- 1 tsk grönsaksfond
- 2 dl matlagningsgrädde,15 %
- 2 äggulor
- 1 msk finklippt gräslök
- nymalen vitpeppar
- nypressad citronsaft
- worcestershiresås
- 100 g sockerärter, färska/frysta
Gör så här
Grovhacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Skiva purjon i 1 cm breda bitar. Halvera svampen. Dela varje filé i 8 bitar. Stek dem guldbruna i matfett. Salta. Tillsätt vitlök, paprika och purjo som får fräsa med en stund. Fräs svampen i en panna vid sidan om. Tillsätt vatten och fond till pannan med kött och låt det nästan koka in. Vispa ihop grädde, gulor och gräslök. Smaksätt med peppar, citronsaft och worcestershiresås. Häll blandningen över kött och grönsaker och låt allt bli varmt. Koka upp sockerärterna och servera dem, svamp och ris till rätten.