Cheesecake med färska bär

Du behöver Botten: 10 st kex t 75 g smör Fyllning: 200 g philadelphiaost 1.5 dl crème fraîche 0.75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2...


14 portioner

Du behöver

Botten:

10 st kex t
75 g smör

Fyllning:

200 g philadelphiaost
1.5 dl crème fraîche
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
0.5 st citron fint rivet skal och saft
2 st äggvitor

Garnering:

färska bär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och rör ner det. Tryck ut röran i formarna. Grädda i cirka 10 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

2
Mixa osten, crème fraîche, socker, vaniljsocker, äggulor, rivet citronskal och pressad citronsaft till en jämn smet. Vispa äggvitorna styva och vänd ner i smeten. Häll upp i de förgräddade formarna. Grädda i cirka 20 minuter. Ställ kakorna i kylen ett par timmar. Garnera med färska bär.


Kommentar:
Använd glutenfria digestivekex vid eventuell glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top