Chimichangas

Du behöver olja till fritering t Fyllning: 1 st lök liten gul 1 st vitlöksklyfta 1.5 st chilipepparfrukt 1 st paprika liten 1 msk olja...


12 portioner

Du behöver

  • olja till fritering t

Fyllning:

1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1.5 st chilipepparfrukt
1 st paprika liten
1 msk olja
2 st potatis kokta
1 st crème fraîche
2.5 dl riven ost

Gör så här

Skala lökarna och kärna ur chilipepparn och paprikan. Hacka grönsakerna fint och fräs dem lätt i olja några minuter utan att de tar färg. Tärna potatisen och blanda i den. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillan så att den blir mjuk. Lägg en sked av grönsaksblandningen i mitten. Klicka på lite crème fraîche och riven ost. Vik ihop som ett litet paket och fäst eventuellt med en tandpetare. Ställ tortillasen kallt i kylen en stund. Hetta sedan upp olja i en vid gryta eller stekpanna. Fritera tortillasen tills de är guldbruna, cirka fem minuter.


Kommentar:
En kryddstark liten trevlig kvällsrätt som kommer från Mexiko. Servera de små paketen varma med guacamole (avokadoröra).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top