Chokladgratinerad frukt

Du behöver 150 g blockchoklad vit 2 st kiwifrukter eller 4 små 2 st banan jordgubbar helst färska 0.5 l glass Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g blockchoklad vit
  • 2 st kiwifrukter eller 4 små
  • 2 st banan
  • jordgubbar helst färska
  • 0.5 l glass

Gör så här

1
Riv blockchokladen. Skala kiwifrukterna och dela var och en i sex lika stora bitar. Skala bananerna, dela dem på längden och skär dem i tvåcentimetersbitar. Dela varje jordgubbe på längden. Om frysta bär används, dela dem innan de hunnit tina. Lägg frukten i en ugnssäker form i ett jämnt skikt. Det får inte bildas några toppar som bränns. Strö blockchokladen över frukten.

2
Ställ in formen på en fals strax över ugnens mitt. Gratinera rätten i 275-300 graders övervärme i 1-2 minuter, eller tills chokladen är mörkbrun men inte bränd. Servera omedelbart tillsammans med glassen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top