Chokladmuffins med färskostglasyr

Du behöver 4 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 3 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 225 g smör osaltat 2 dl strösocker 2 st ägg 1...


10 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 225 g smör osaltat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk

Glasyr:

100 g philadelphiaost
4 msk smör rumstempererat osaltat
300 g florsocker

Garnering:

100 g choklad grovhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt och pösigt tillsammans med sockret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör- och mjölkblandningarna. Rör om precis tills allt är ordentligt blandat. Fördela smeten i formar och grädda 20-25 minuter. Låt dem kallna och bred på rikligt med glasyr.

2
Glasyr: Mixa färskost och smör med elvispen eller i en matberedare. Tillsätt florsocker och rör till en slät kräm. Bred krämen över muffinsen.

3
Garnera med grovhackad choklad.


Kommentar:
Det här är ett klassiskt amerikanskt muffinsrecept. Den söta, goda glasyren göra att man faller handlöst för dessa goda muffins.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top