Chokladskorpor

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 msk kakaopulver 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl strösocker 1 st...


50 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 100 g cashewnötter grovt hackade
  • 2 msk honung ljummad

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kakao och vaniljsocker.

2
Rör smöret smidigt och rör i socker och ägg. Vänd sedan i mjölblandningen och nötterna.

3
Rulla degen till tre längder, ca 35 cm långa. Platta till längderna, så de blir sådär 4 cm breda, direkt på papprad plåt. I bredd men åtskilda.

4
Pensla dem med ljum honung och grädda 15 minuter mitt i 175-gradig ugn. Ta ut och låt svalna på pappret, på galler, det går fort.

5
Skär längderna i 2 cm breda, sneda bitar. Lägg dem på plåten igen, huller om buller, och ställ in i ugnen.

6
Stäng av värmen och låt skorporna torka i cirka en timme på eftervärmen (tills ugnen är kall) med ugnsluckan en aning på glänt. Skorporna bör förvaras torrt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top