Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 msk kakaopulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 100 g cashewnötter grovt hackade
- 2 msk honung ljummad
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kakao och vaniljsocker.
2
Rör smöret smidigt och rör i socker och ägg. Vänd sedan i mjölblandningen och nötterna.
3
Rulla degen till tre längder, ca 35 cm långa. Platta till längderna, så de blir sådär 4 cm breda, direkt på papprad plåt. I bredd men åtskilda.
4
Pensla dem med ljum honung och grädda 15 minuter mitt i 175-gradig ugn. Ta ut och låt svalna på pappret, på galler, det går fort.
5
Skär längderna i 2 cm breda, sneda bitar. Lägg dem på plåten igen, huller om buller, och ställ in i ugnen.
6
Stäng av värmen och låt skorporna torka i cirka en timme på eftervärmen (tills ugnen är kall) med ugnsluckan en aning på glänt. Skorporna bör förvaras torrt.