Citron- och gräslöksmuffins

Du behöver 4 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 2 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 6 msk osaltat smör 2 msk strösocker 2 ägg 3 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 msk osaltat smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 citron, fint rivet skal av
  • 1 knippa gräslök, hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Vispa äggen lätt och tillsätt mjölken.

2
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och tillsätt smör- och äggblandningarna tillsammans med citronskal och gräslök. Rör om bara tills allt är ordentligt blandat. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda 20-25 minuter.


Kommentar:
De här muffinsen passar bra till soppa eller sallad.
Tips! Dela och fyll dem med en god färskost, en skiva rökt kalkonbröst och till sist en tomatskiva.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top