Du behöver
- 1 st ägg
- 1 dl florsocker
- 1 dl rapsolja
- 1 st citron rivet skal
- 1.5 msk maizenamjöl
- vetemjöl ca 4 dl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st äggula
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och florsocker fluffigt. Häll sakta i oljan under vispning. Rör ner citronskal och maizenamjöl. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Arbeta samman till en smidig deg. Olja in bakbordet och kavla ut degen, 5 mm tjock. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter. Lägg över kakorna på en papprad plåt med den oljiga sidan neråt. Pensla dem med uppvispad äggula. Grädda dem gyllenbruna, tar cirka 10 minuter.
Receptet är hämtat ur den inspirerande boken “Hopkok, sex kulturer möter det svenska köket”, Norstedts, ca 215 kr.