Citronkakor

Du behöver 1 st ägg 1 dl florsocker 1 dl rapsolja 1 st citron rivet skal 1.5 msk maizenamjöl vetemjöl ca 4 dl 1 tsk...


30 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st citron rivet skal
  • 1.5 msk maizenamjöl
  • vetemjöl ca 4 dl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st äggula

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och florsocker fluffigt. Häll sakta i oljan under vispning. Rör ner citronskal och maizenamjöl. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Arbeta samman till en smidig deg. Olja in bakbordet och kavla ut degen, 5 mm tjock. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter. Lägg över kakorna på en papprad plåt med den oljiga sidan neråt. Pensla dem med uppvispad äggula. Grädda dem gyllenbruna, tar cirka 10 minuter.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur den inspirerande boken “Hopkok, sex kulturer möter det svenska köket”, Norstedts, ca 215 kr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top