Du behöver
- 400 g lammfärs
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 kokta, kalla och mosade potatisar
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 4 citronskivor
- Couscous:
- 2 tomater, grovhackade
- 1 dl tunna purjoringar
- 1 finhackad vitlök
- 1 msk olja
- 2 dl couscous
- 3 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
Gör så här
1
Blanda färsen väl med salt, peppar, potatis och rosmarin. Platta till burgare och grilla under ugnsgrillen 4 minuter på varje sida, eller stek i panna. Lägg på citronskivorna när burgarna vänts.
2
Fräs tomat, purjo och vitlök 2-3 minuter i olja. Rör ner couscous. Häll på kokande buljong, lägg på lock och ställ åt sidan i 7 minuter. Rör upp före servering.
Hjärtat tycker bättre om matolja än fast fett. Grönsaker blir speciellt goda när de får fräsas i olja.