Du behöver
- 1 st lök stor gul
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 2 msk olivolja
- 4 dl vatten + 1 tsk salt
- 1 pkt saffran 0,5 g
- 3 dl couscous förkokta
- 2 msk smör eller margarin
- 6 st kryddiga korvar som chorizo eller kabanossen – eller vanlig grillkorv
Gör så här
1
Finhacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök- och paprikahack sakta mjukt och glansigt i olja på svag värme i stekpanna.
2
Koka under tiden upp vatten med salt och saffran i en gryta, gärna plastbelagd. Dra kastrullen från plattan och rör i couscous. Nu ska grynen svälla 4-5 minuter tills de dragit åt sig all vätska. Tillsätt smör eller margarin och rör om igen. Blanda i lök- och paprikahack . Servera med grillad eller stekt korv och någon färdig kryddstark sås.
3
Tips: Det är lätt att laga till en kryddig sås. Fräs en finhackad lök och några finhackade vitlöksklyftor i lite olja i låg vid panna på svag värme.Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 paket/burk passerade tomater, lite finhackad färsk chilipeppar, 1/2-1 tsk salt, 1/2 tsk timjan, 1 tsk mald koriander och 1/2-1 krm kajennpeppar. Sjud det hela sakta cirka 10 minuter. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
Den här enkla idén till snabbmat är knyckt från ett receptblad som fanns på Super GB, en av de stora butikskedjorna i Bryssel.
Fort klart blir det med couscousgryn i paket som det står precooked (förkokta) på – färdiga på 5 minuter.