Du behöver
- 1 st saltsillsfiléer
- vatten lite kokande
- 1.5 msk curry
- 2 tsk socker
- 2 dl majonnäs
- crème fraîche eller gräddfil
- 0.5 st äpple litet
- lake
- vitpeppar nymalen
- 1.5 tsk gurkmeja
Servering:
4 skiva rågbröd
hackad rödlök
ägg klyftor av hårdkokt
Gör så här
1
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i sneda bitar.
2
Häll lite kokande vatten på curry och socker, rör om väl och blanda med majonnäs och crème fraîche. Lägg i hackat äpple. Smaksätt med lite saltlake från sillburken och vitpeppar.
3
Ge gärna såsen lite extra gul färg genom att röra ner gurkmeja.
4
Varva sillbitarna i en skål eller burk med currysåsen och låt stå och dra 1-2 dygn i kylskåpet.
5
Servera currysillen på rågbröd och garnera med lite hackad rödlök och en äggklyfta.