Du behöver

  • 1 st saltsillsfiléer
  • vatten lite kokande
  • 1.5 msk curry
  • 2 tsk socker
  • 2 dl majonnäs
  • crème fraîche eller gräddfil
  • 0.5 st äpple litet
  • lake
  • vitpeppar nymalen
  • 1.5 tsk gurkmeja

Servering:

4 skiva rågbröd
hackad rödlök
ägg klyftor av hårdkokt

Gör så här

1
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i sneda bitar.

2
Häll lite kokande vatten på curry och socker, rör om väl och blanda med majonnäs och crème fraîche. Lägg i hackat äpple. Smaksätt med lite saltlake från sillburken och vitpeppar.

3
Ge gärna såsen lite extra gul färg genom att röra ner gurkmeja.

4
Varva sillbitarna i en skål eller burk med currysåsen och låt stå och dra 1-2 dygn i kylskåpet.

5
Servera currysillen på rågbröd och garnera med lite hackad rödlök och en äggklyfta.