Du behöver
- 600 g revbensspjäll av lamm
- 1/2 paket (1 1/2 dl) outspädd diablosauce
- citronklyftor till servering
- 15 små knappt kokta färskpotatisar
- 1 squash
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk gourmetsalt
Gör så här
1
Be att få lammspjällen i smalskurna längder. Ruta den köttiga ytan med en vass kniv. Såsa in spjällen, täck över och låt köttet marinera över natten.
2
Trä potatisen på spetten omväxlande med bitar av squash. Pensla med olja och strö på salt.
3
Lägg spjällen med bensidan neråt på grillen. Grilla 8-10 minuter. Vänd och grilla den köttiga sidan lika länge. Vänd igen. Spjällen behöver 20-30 minuters stektid.
4
Låt spetten grilla med under spjällens sista 10 minuter, potatisarna ska vara genomvarma och squashbitarna aningen mjuka.