Djävulsspjäll med potatisspett

Du behöver 600 g revbensspjäll av lamm 1/2 paket (1 1/2 dl) outspädd diablosauce citronklyftor till servering 15 små knappt kokta färskpotatisar 1 squash 2...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g revbensspjäll av lamm
  • 1/2 paket (1 1/2 dl) outspädd diablosauce
  • citronklyftor till servering
  • 15 små knappt kokta färskpotatisar
  • 1 squash
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk gourmetsalt

Gör så här

1
Be att få lammspjällen i smalskurna längder. Ruta den köttiga ytan med en vass kniv. Såsa in spjällen, täck över och låt köttet marinera över natten.

2
Trä potatisen på spetten omväxlande med bitar av squash. Pensla med olja och strö på salt.

3
Lägg spjällen med bensidan neråt på grillen. Grilla 8-10 minuter. Vänd och grilla den köttiga sidan lika länge. Vänd igen. Spjällen behöver 20-30 minuters stektid.

4
Låt spetten grilla med under spjällens sista 10 minuter, potatisarna ska vara genomvarma och squashbitarna aningen mjuka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top