Drömrulle med citron

Du behöver Tårtbotten: 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 2 kokta potatisar, ca 100 g 50 g valnötter, ca 1 dl 1 1/2 tsk bakpulver...


1 portion

Du behöver

  • Tårtbotten:
    3 ägg
    1 1/2 dl strösocker
    2 kokta potatisar, ca 100 g
    50 g valnötter, ca 1 dl
    1 1/2 tsk bakpulver
    2 dl vetemjöl
    Fyllning:
    1/2 dl strösocker
    1 msk färskpressad citronsaft
    rivet skal av 1 citron
    2 dl kesella gourmet
    1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker tills smeten blir ljusgul och pösig. Riv potatisen fint på rivjärn och mixa valnötterna. Blanda i potatis och nötter i äggsmeten och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30 x 40 cm.

2
Grädda kakan cirka 8 minuter och låt den sedan svalna. Blanda socker, citronsaft och citronskal i en skål och hetta upp allt hastigt i mikron så sockret smälter. Eller värm upp i kastrull. Låt citronlagen svalna och rör ner kesella och hårt vispad grädde. Stjälp upp kakan på smörpapper och dra loss papperet som den gräddats på.

3
Bred citronkrämen över den kalla tårtbottnen, rulla snabbt ihop och lägg in den i kylen. Sikta över florsocker strax före servering.


Kommentar:
Den här rulltårtan, som får fin saftighet av riven potatis, är inte svår att göra. Den blir frisk och lagom söt med citrus och kesella.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top