Du behöver
- Tårtbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 kokta potatisar, ca 100 g
50 g valnötter, ca 1 dl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Fyllning:
1/2 dl strösocker
1 msk färskpressad citronsaft
rivet skal av 1 citron
2 dl kesella gourmet
1 dl vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker tills smeten blir ljusgul och pösig. Riv potatisen fint på rivjärn och mixa valnötterna. Blanda i potatis och nötter i äggsmeten och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30 x 40 cm.
2
Grädda kakan cirka 8 minuter och låt den sedan svalna. Blanda socker, citronsaft och citronskal i en skål och hetta upp allt hastigt i mikron så sockret smälter. Eller värm upp i kastrull. Låt citronlagen svalna och rör ner kesella och hårt vispad grädde. Stjälp upp kakan på smörpapper och dra loss papperet som den gräddats på.
3
Bred citronkrämen över den kalla tårtbottnen, rulla snabbt ihop och lägg in den i kylen. Sikta över florsocker strax före servering.
Den här rulltårtan, som får fin saftighet av riven potatis, är inte svår att göra. Den blir frisk och lagom söt med citrus och kesella.