Drottningknyten

Du behöver 2 dl extra tjock vaniljsås 4 ark filodeg ca 5 dl färska hallon och blåbär 1 msk olja, t.ex. rapsolja florsocker Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl extra tjock vaniljsås
  • 4 ark filodeg
  • ca 5 dl färska hallon och blåbär
  • 1 msk olja, t.ex. rapsolja
  • florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Gör i ordning vaniljkrämen. Använd gärna pulver, men späd den med mindre vätska än vad som anges för kräm. Den blir extra god om du rör ut den med grädde.

3
Ta försiktigt ut degarken ur förpackningen men vik bara ut ett i taget, de torkar fort. Skär bort en bit av varje ark så att de blir kvadratiska. Lägg ut ett ark. Bottna med en matsked vaniljkräm, cirka 3 msk färska bär och överst en matsked vaniljkräm. Vik in hörnen mot mitten och vrid ihop till ett knyte. Klipp eventuellt av lite fillodeg så att knytet inte blir för högt. Pensla det direkt med olja. Grädda knytena snarast i cirka 7 minuter.

4
Passera några färska hallon genom en liten sil så får du en trögflytande hallonsås att garnera med. Strö över florsocker.


Kommentar:
Filodeg kallas också strudeldeg och finns i välsorterade matbutiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top