Dubbelchokladpaj

Du behöver Deg: 2 dl vetemjöl 2 msk florsocker 100 g smör 1 st äggula liten Fyllning: 150 g choklad mörk med hög kakaohalt 100...


12 portioner

Du behöver

Deg:

2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
100 g smör
1 st äggula liten

Fyllning:

150 g choklad mörk med hög kakaohalt
100 g vit choklad
75 g smör
3 msk strösocker
2 st ägg
2 st äggulor
apelsin rivet skal av 1

Gör så här

1
Blanda mjöl och florsocker i matberedarens skål, dela smöret i bitar och lägg i det. Hacka till smul, tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop degen. Tryck ut den i en pajform av metall som mäter cirka 23 cm tvärsöver, med löstagbar botten. Pricka degen och frys den hastigt, 10-20 minuter, så slipper du stötta degkanten vid gräddningen.

2
Grädda bottnen direkt från frysen, cirka 15 minuter i 175 grader varm ugn. Låt svalna.

3
Fyllning: Dela chokladsorterna i bitar, smält dem tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad.

4
Vispa strösockret med ägg och extra gulor till skum med elvispen, rör till sist i apelsinskalet.

5
Blanda ner chokladsmältan i äggskummet, fördela smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda mitt i ugnen på samma värme, cirka 20 minuter, tills smeten känns fast.

6
Servera pajen med crème fraîche, eller mjukvispad grädde smaksatt med vanilj, eller vaniljyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top