Du behöver
- 1 1/2 dl vetemjöl
2 msk brun farin
50 g smör
1 msk vatten
Till formarna:
olja
Lingongelé:
4 blad gelatin
2 dl konc. (outspädd) lingondricka
Övriga tillbehör:
1-2 dl färska lingon
1 dl vispgrädde som vispas
brun farin
kanel
myntakvistar
Gör så här
1
Arbeta snabbt ihop vetemjöl, farinsocker, smör och vatten. Ställ det eventuellt en stund i kylskåpet. Klä fyra oljesmorda formar med löstagbar botten (cirka 12 cm i diameter) med deg. Grädda dem i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter.
2
Följ anvisningarna på förpackningen angående blötläggning av gelatinbladen. Smält dem i en aning av lingondrickan. Rör ut de smälta bladen med övrig dryck. Fördela i fyra låga formar och ställ att stelna.
3
Fyll formarna med lingongelé och lingon. Klicka på grädde och strö över farinsocker och kanel. Toppa med en myntakvist.