Ellebybakelser

Du behöver 1 1/2 dl vetemjöl 2 msk brun farin 50 g smör 1 msk vatten Till formarna: olja Lingongelé: 4 blad gelatin 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl vetemjöl
    2 msk brun farin
    50 g smör
    1 msk vatten
    Till formarna:
    olja
    Lingongelé:
    4 blad gelatin
    2 dl konc. (outspädd) lingondricka
    Övriga tillbehör:
    1-2 dl färska lingon
    1 dl vispgrädde som vispas
    brun farin
    kanel
    myntakvistar

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop vetemjöl, farinsocker, smör och vatten. Ställ det eventuellt en stund i kylskåpet. Klä fyra oljesmorda formar med löstagbar botten (cirka 12 cm i diameter) med deg. Grädda dem i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter.

2
Följ anvisningarna på förpackningen angående blötläggning av gelatinbladen. Smält dem i en aning av lingondrickan. Rör ut de smälta bladen med övrig dryck. Fördela i fyra låga formar och ställ att stelna.

3
Fyll formarna med lingongelé och lingon. Klicka på grädde och strö över farinsocker och kanel. Toppa med en myntakvist.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top