Läsar-recept

Emmas äppelkaka

Du behöver 3 msk margarin 1.5 dl mjölk 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1.5 dl strösocker 2 st ägg 2.5 st äpplen kanel lite...


8 portioner

Du behöver

  • 3 msk margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2.5 st äpplen
  • kanel lite
  • pärlsocker

Gör så här

Smält margarinet. Häll i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i, tillsammans med socker och ägg. Häll smeten i en smord och ströad form. Skala och skiva äpplena, lägg dem på kakan. Strö över lite kanel och pärlsocker. Ställ in i 200-225 grader varm ugn, på nedersta falsen, i 30 minuter.


Kommentar:
Mycket snabbgjord och lättbakad kaka som smakar jättegott med vaniljsås. Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top