Endiveblad med getost

Du behöver 2 st endivesallad huvud röd 100 g getost typ chèvre 1 dl vispgrädde 4 msk hasselnötter 1.5 st chilipepparfrukt gröna Gör så här...


20 portioner

Du behöver

  • 2 st endivesallad huvud röd
  • 100 g getost typ chèvre
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk hasselnötter
  • 1.5 st chilipepparfrukt gröna

Gör så här

1
Dela upp endiverna i blad. Skölj noga och låt rinna av. Vispa grädden. Riv osten på råkostjärn direkt ner i grädden. Rör till en jämn smet. Rosta hasselnötterna i stekpanna på medelvärme några minuter. Lägg nötterna mellan två ark hushållspapper eller i en vikt handduk och gnugga av nötfnaset. Allt försvinner inte. Hacka nötterna grovt.

2
Skölj chilifrukten och skär den i lite sneda skivor så att de blir större. Peta bort frön och mellanväggar annars blir det för starkt. Bred ut en klick getostgrädde i varje blad. Lägg på en skiva chilifrukt och strö över nöthack.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top