Du behöver
- 2 st endivesallad huvud röd
- 100 g getost typ chèvre
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk hasselnötter
- 1.5 st chilipepparfrukt gröna
Gör så här
1
Dela upp endiverna i blad. Skölj noga och låt rinna av. Vispa grädden. Riv osten på råkostjärn direkt ner i grädden. Rör till en jämn smet. Rosta hasselnötterna i stekpanna på medelvärme några minuter. Lägg nötterna mellan två ark hushållspapper eller i en vikt handduk och gnugga av nötfnaset. Allt försvinner inte. Hacka nötterna grovt.
2
Skölj chilifrukten och skär den i lite sneda skivor så att de blir större. Peta bort frön och mellanväggar annars blir det för starkt. Bred ut en klick getostgrädde i varje blad. Lägg på en skiva chilifrukt och strö över nöthack.