Du behöver
- 0.5 pkt bacon
- kycklingkött ca 100 g tillagat i små bitar
- 1.5 dl ärtor
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk bearnaisesåspulver
- 1.5 dl matris (gärna jasminris)
- 4 dl vatten
- yoghurt (matlagnings- eller vanlig naturell)
Gör så här
1
Klipp baconet i små bitar och fräs i teflonpanna (med lock). Tillsätt kycklingköttet och grönsakerna och låt fräsa en liten stund. Slå på riset och rör runt. Tillsätt vattnet och rör ner bearnaisesåspulvret och buljongtärningen. Låt puttra på svag värme under lock cirka 20-25 minuter (tills riset är mjukt och all vätska kokat in).
2
Servera gärna med en klick yoghurt!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.