Läsar-recept

Ericas pizza

Du behöver Deg: 1 pkt jäst 3 dl vatten 2 msk olja 1 tsk salt 8 dl vetemjöl Fyllning: 2 purjolökar 2 burkar crème fraîche...


6 portioner

Du behöver

  • Deg:
  • 1 pkt jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 purjolökar
  • 2 burkar crème fraîche
  • 300-400 g kassler
  • salt
  • peppar
  • pizzakrydda
  • 4 tomater
  • riven ost

Gör så här

1
Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Rör ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Förväll den finhackade purjolöken lätt.

3
Bred ut degen på två bakpappersklädda plåtar. Täck degen med crème fraiche, purjolök och mycket finstrimlad kassler. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda efter smak. Lägg på tomatskivorna och strö över den rivna osten. Grädda pizzan i cirka 20 minuter.

4
Serveras med pizzasallad och en kall dryck.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top