Espressoéclairer

Du behöver Kakor: 3 dl vatten 2 st espressopulver eller 1 msk snabbkaffe 100 g smör 2 dl vetemjöl 2 st ägg medelstora Fyllning: 150...


12 portioner

Du behöver

Kakor:

3 dl vatten
2 st espressopulver eller 1 msk snabbkaffe
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 st ägg medelstora

Fyllning:

150 g choklad mörk ren
2 msk kakaolikör eller rom, punsch eller konjak
3 st ägg
1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Kakor: Koka upp vatten med kaffe och smör i rostfri kastrull. Rör i mjölet och låt smeten koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullen. Tag den från värmen, tillsätt ett ägg i sänder med kraftig omrörning dessemellan. Klicka eller spritsa ut smeten på papprad plåt till 12 svagt svängda band, cirka 8 cm långa. Grädda i nedre delen av 200 grader varm ugn 25 minuter. Låt bli att öppna ugnen de första 10 minuterna. Tag ut, låt kallna på galler och gärna torka där över natten.

2
Fyllning: Smält bruten choklad i mikro eller över vattenbad. Blanda i spriten och låt svalna lite. Skilj gulor från vitor, lägg gulorna i en bunke. Vänd i ljum choklad. Vispa först vitorna till hårt skum med fettfria redskap, sedan grädden. Vänd först ner grädden i chokladen, sedan vitorna. Låt stelna i pappersstrut eller försluten spritstyll (spritspåse) i kylen.

3
Servering: Klipp ett lock av varje kaka, spritsa chokladmousse på bottnen och toppa med locket.


Kommentar:
En perfekt efterrätt till kokt rimmad storkyckling med citronhonungssås, mejramris med getost kokta gulbetor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top