Fagioli med korv

Du behöver 200 g torkade vita bönor 1 skivad gul lök 2 msk smör eller margarin några färska mejramsblad (1/2 tsk torkad) 300 g falukorv...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g torkade vita bönor
    1 skivad gul lök
    2 msk smör eller margarin
    några färska mejramsblad (1/2 tsk torkad)
    300 g falukorv
    salt och svartpeppar
    1 msk (jungfru)olivolja
    2 tsk vinäger

Gör så här

1
Blötlägg bönorna i kallt vatten över natten. Koka dem mjuka i nytt lättsaltat vatten ungefär 30 minuter.

2
Fräs löken blank i smöret i en stekpanna på medelvärme. Strö på mejram. Vänd ner halva skivor av falukorv och låt dem bli varma.

3
Blanda försiktigt bönor, lök och korv. Salta om så behövs och mal över peppar.

4
Droppa på olja och vinäger just som rätten serveras.


Kommentar:
I medelhavsmaten spelar både färska och torkade bönor en viktig roll. De är billiga, festliga och mättar gott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top