Läsar-recept

Fajita Pizza

Du behöver Deg: 5 dl mjöl 0.5 pkt jäst 2 dl vatten 1/2-1 msk olja gärn oliv 0.5 tsk salt Fyllning: 2 st kycklinglår eller...


4 portioner

Du behöver

Deg:

5 dl mjöl
0.5 pkt jäst
2 dl vatten
1/2-1 msk olja gärn oliv
0.5 tsk salt

Fyllning:

2 st kycklinglår eller 2 kycklingfiléer
1 st lök finhackad gul
1 st paprika hackad
1 st fajita spice mix
250 g ost
jalapeño (jalapeno-peppar)

Sås:

0.5 dl röda linser
1 dl tomatpuré
2 dl chilisås
1 msk salsa
1 tsk timjan
0.5 tsk oregano
0.5 tsk örtsalt
1 tsk olivolja
0.5 tsk vitlök pressad
svartpeppar

Sallad:

isbergssallad
tomat
gurka
citronpeppar

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till degen och låt den jäsa 1 timme.

2
Låt under tiden kycklingen koka i lite saltat vatten tills köttet lossnar från benen.

3
Skölj och koka röda linser i lätt saltat vatten enligt instruktioner på förpackningen.

4
Medan de röda linserna kokar blandas övriga ingredienser till såsen. När linserna är färdiga tillsätts även de, med lite kokvatten till lagom konsistens.

5
När kycklingköttet är färdigkokt tas det upp ur grytan. Rensa och dela kött i småbitar. Skeda bort fettet i grytan. Lägg tillbaka köttet i buljongen i grytan, koka in den. Tillsätt lite olja om det blir för torrt.

6
Lägg lök och paprika i en gryta. Fräs i olja tills grönsakerna blir mjuka. Tillsätt fajitamixpåsen.

7
Kavla ut degen i en långpanna. Bred ut såsen. Riv över osten. Lägg fajitafyllningen ovanpå osten. Lägg eventuellt några jalapeno-pepparfrukter överst. Grädda pizzan i 225 graders ugnsvärme i 12-15 minuter.

8
Blanda under tiden ingredienserna till salladen och servera genast.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top