Fänkålsjulkorv

Du behöver 1 dl vin (eller vatten) 4 msk ströbröd 1 st ägg 0.5 tsk svartpeppar nystött 1 tsk fänkålsfrön välstötta 0.75 msk salt 1...


10 portioner

Du behöver

  • 1 dl vin (eller vatten)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar nystött
  • 1 tsk fänkålsfrön välstötta
  • 0.75 msk salt
  • 1 kg nötfärs gärna grovmalen
  • olivolja att steka i
  • 2 st chilipepparfrukt
  • 2 st vitlök klyftor

Gör så här

1
Häll vinet i stor bunke, tillsätt ströbröd. Låt blandningen svälla minst 10 minuter. Blanda i ägg, kryddor och salt till en jämn smet innan färsen arbetas i, så snabbt som möjligt.

2
Forma 20 cm långa och 3 cm tjocka korvar och vira in var och en cirka 3 varv i plastfolie. Snörp till ändarna och lägg fyra korvar i taget i en mikroform med en bottenskyla vatten.

3
Mikra på 650 W, 15-17 minuter. Låt värmeutjämna och svalna. Kan frysas.

4
Servering: Snedskiva korvarna centimetertjockt och stek dem tillsammans med 1 finhackad pepparfrukt och 2 hackade vitlöksklyftor. Låt den andra pepparfrukten fräsa sig blank runtom och använd till sås.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top