Du behöver
- 1 dl vin (eller vatten)
- 4 msk ströbröd
- 1 st ägg
- 0.5 tsk svartpeppar nystött
- 1 tsk fänkålsfrön välstötta
- 0.75 msk salt
- 1 kg nötfärs gärna grovmalen
- olivolja att steka i
- 2 st chilipepparfrukt
- 2 st vitlök klyftor
Gör så här
1
Häll vinet i stor bunke, tillsätt ströbröd. Låt blandningen svälla minst 10 minuter. Blanda i ägg, kryddor och salt till en jämn smet innan färsen arbetas i, så snabbt som möjligt.
2
Forma 20 cm långa och 3 cm tjocka korvar och vira in var och en cirka 3 varv i plastfolie. Snörp till ändarna och lägg fyra korvar i taget i en mikroform med en bottenskyla vatten.
3
Mikra på 650 W, 15-17 minuter. Låt värmeutjämna och svalna. Kan frysas.
4
Servering: Snedskiva korvarna centimetertjockt och stek dem tillsammans med 1 finhackad pepparfrukt och 2 hackade vitlöksklyftor. Låt den andra pepparfrukten fräsa sig blank runtom och använd till sås.
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!